SVOJSÍKŮV ZÁVOD – tentokrát ve Voticích!

Spolupráce, první pomoc, fyzická zdatnost, vyhledávání informací, příroda, vaření atd.. A POSTUP na kraj! #skaut

To je SVOJSÍKŮV ZÁVOD a tentokrát ve Voticích!
V sobotu 13. 4. skauti a skautky do 15ti let z okresu Benešov přijeli do Votic, kde vedoucí pořádali základní kolo Svojsíkova závodu. Zúčastnilo se 10 družinek z Votic, Benešova, Vlašimi, Neveklova a Týnce n. S.
Závod začal již brzo ráno, když proběhl hromadný start. Děti musely pomocí mapy najít stanoviště, kde plnili různé všestranné úkoly. Ještě předtím, než se vydali na asi 10 km dlouhý okruh, si museli nakoupit potraviny na uvaření buřtguláše na ohni. To vše skauti zvládli na výbornou a k večeru jsme se zase všichni sešli u naší klubovny!


umístění našich družin: 
Phoca Witullina 1.místo (chlapci) POSTUP na krajské kolo
Buldočci 2. místo (dívky) 
Modří medvědi 4. místo (chlapci)
Veverky 4. místo (dívky)

 


 

Skautské závody

Na sobotu 13. 4. 2019 byly naplánované již tradiční skautské závody. Tentokrát se konaly ve Voticích a nesly název „Cesta kolem světa“. Zúčastnili jsme se jich i my – janovičtí skauti. Utvořili jsme šestičlenné družstvo a pojmenovali jsme se „Modří medvědi“.

Naši soupeři byli skauti z Vlašimi, Votic, Týnce nad Sázavou a Benešova. V 9 hodin se konal nástup všech družstev. Přivítali jsme se a zazpívali si skautskou hymnu. Poté nám organizátoři vysvětlili vše potřebné k závodu a každý tým dostal „cestovatelský kufřík“ s mapou a dalšími pomůckami.

Anežka Mrkosová v akci - Zdravověda

 

Všechna družstva startovala současně. Trasa byla dlouhá celkem 10 km a obsahovala 8 stanovišť s úkoly. Nejtěžší pro nás byla orientace v mapě podle souřadnic UTM. To nás opravdu velmi potrápilo. Naopak nejlépe jsme zvládli zdravovědu a stanoviště s názvem „krizové situace“. Zde jsme získali nejvíce bodů. Schválně, zkuste se zamyslet, zda znáte všechna pravidla, jak se má člověk správně zachovat v přírodě při bouřce.

V cíli nás čekala odměna v podobě vydatné svačiny, která nám dodala ztracenou energii. Když jsme si všichni dostatečně odpočinuli a sdělili své zážitky, vedoucí spočítali body a konalo se vyhlášení vítězů. Skončili jsme na pěkném čtvrtém místě. Nutno však podotknout, že celkový počet hodnocených družstev byl čtyři.

Zažili jsme hodně legrace, ponaučení a kamarádství, a to je přeci to nejdůležitější.

 

za Junák Vrchotovy Janovice napsala Anežka Mrkosová

Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *