Obrok 2019 – setkání skautů 15+

Foto zde

Ve dnech 22.-26.5.2019 (St-Ne) vyrazila skupinka roverů a rangers (starší 15-ti let) z Votic a Vrchotových Janovic na CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ SKAUTŮ A SKAUTEK nazývané OBROK 19, do nedalekého KONOPIŠTĚ. Na programu byly různé hry, workshopy, koncerty, táboráky, tudíž se bylo na co těšit. 😍

„Počasí nám ze začátku moc nepřálo. Už při středeční registraci vydatně pršelo a totéž počasí přetrvávalo po celý den. K registraci jsme dorazili kolem půl čtvrté Benešovským ekovláčkem. Ihned po registraci jsme šli stavět náš přístřešek, abychom mohli někde přečkat nemilé počasí. Navečer nás čekal Zahajovací ceremoniál a po něm dlouho očekávaný koncert zpěváka Voxela. I přes nepřízeň počasí se na koncert dostavil hojný počet fanoušků.
Ve čtvrtek se počasí lehce umoudřilo a my se mohli věnovat programu bez pláštěnek. Dopoledne jsme se dozvěděli něco o práci skautské ochranné služby a odpoledne jsme se vyřádili na lanových aktivitách. Jelikož během Obroku 19 probíhal i hokejový šampionát, nemohli jsme si to nechat ujít a hrdě jsme fandili českým hokejistům ve zdejší krčmě.
Pátek byl fyzicky velmi náročným dnem. Dopoledne nás čekal M(a)y day, což byl program zaměřený na službu sobě. Po celém areálu bylo 18 stanovišť, kde byly všechny možné zábavné aktivity, které si jen tak nevyzkoušíte. Odpoledne byla na programu Velká hra. Velká hra spočívala v tom, abychom za necelé tři hodiny rozpoutali Sametovou revoluci a obnovili Skauting. Po vypětí všech sil se nám to nakonec podařilo. Večer jsme strávili u táboráku.
V sobotu byla už pořádná výheň a tak není divu, že jsme se u Netradičních sportů dost zapotili. Právě Netradiční sporty byly náš program po celý den. Po areálu bylo rozmístěno asi 15 sportů, které jsme si mohli zkusit. Tato aktivita nás moc bavila, zejména vrhání nožů nás opravdu oslovilo.
V neděli už program nebyl tak bohatý, jelikož celá akce tímto dnem skončila. Dopoledne proběhla Beseda s knězem a Mše a poté účastníci začali odjíždět směrem ke svým domovům.
Celá akce byla skvěle zorganizovaná a doufám, že vyrazíme i za dva roky na Obrok 21. Byly to skvěle strávené dny s přáteli.“ Honza Johny Šperlík

Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *