KORBO – roverská akce

FOTO ZDE

 

Postupně se u nás ve Voticích začíná tvořit takový „nový“ tým skautských vedoucích, kteří vyrostli z dětí. Myslíte, že naše náplň skautování je jen vedení dětí, připravování programu, rekonstrukce klubovny či řešení různých problémů? Ano, všechny nás to baví, ale jsou i nějaké akce, kde se můžeme potkat se stejně starými lidmi?  Jsou!! A na jedné takové akci jsme teď byli!!

 


Je to akce KORBO. Celostátní akce pro rovery a rangers (15-26 let). Celá akce spočívá v tom, že účastníci mohou tvořit pro ostatní účastníky program/aktivity. A tak jsme se tam vydali! Ve dnech 26. – 30.9. jsme trávili čas v bývalé raketové základně u Bratronic s asi 700 skauty.
Jelikož jsme jeli poprvé, tak jsme se jen účastnili aktivit, které pro nás připravili ostatní. Jak to funguje? Je tam jedna veelkáá tabule, kde jsou vyvěšené všechny aktivity (různé hry, workshopy, párty, diskuze, zážitkový běhy, vyrábění…). Každý si tam najde to svoje. Když tě zaujme nějaká aktivita tak se na ní zapíšeš a v daný čas jdeš na místo kde probíhá. A když sám chceš nějakou aktivitu vytvořit, tak vezmeš papír a napíšeš Co? Kde? Kdy? Jak? Organizátoři Korba tak zajistí jen základní zázemí.
Během celé akce jsme se během super aktivit seznámili se skautama z celé republiky. Máme z Korba úplně úžasné zážitky a za rok jedem určitě znova!!!

Tak a to je důkaz, že skauting není jen pro děti!


Bouky

 

Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *